פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה

שלום רציתי לדעת האם ישנה דרך לעלות במשקל ללא צריכה מוגדלת של מזון? היכן אוכל באינטרנט למצוא דיאטה כדי לעלות במשקל? אני שוקל 64 וגובהי 1.80 תודה

שלום בני, עליך לגשת לייעוץ אישי אצל דיאטנית, בדומה לאנשים שרוצים לרדת במשקל. לא תוכל למצוא דיאטה שמתאימה רק לך, כי אין כזאת. זאת עבודה מול דיאטנית באופן אישי. אפשר להעלות כמות קלוריות במזון מבלי להעלות כמות ע"י ריכוז המזון באבקות שונות. דיאטנית תמליץ לך בהתאם להרגלי האכילה הנוכחיים שלך. בברכה,דנה

24/02/2010 | 05:49 | מאת: עירון

האם ההשפעה על הגוף על ידי בצל שלם או מיץ מבצל שלם וכמובן שבשני המקרים משקל הבצל ונפח או כמות הנוזלים בבצל הוא שווה, היא שווה או שונה? ובמה ?

24/02/2010 | 13:24 | מאת:

שלום עירון, על איזו השפעה אתה מדבר? בברכה,דנה

24/02/2010 | 17:17 | מאת: עירון

התכוונתי לשאול האם יש הבדל בין שתי הצורות שאותם אני מכניס לגופי : רק את המיץ של הבצל ע"י סחיטה כמו מיץ גזר , או את כל הבצל בצורה שלמה. כלומר האם בגלל שאשתה רק את המיץ בצל זה יגרום לי לנזק כלשהו ? בושט למשל או בקיבה .וגם האם יש בעיות גופניות שלא רצוי לשתות את זה. לגבי הסיבה שאני שואל זה בגלל שהרבה טבעונים ממליצים לשתות עם דבש כאשר יש בעיות אף אוזן גרון אבל הבעיה עם אותם יועצים שהם לא דיאטנים קליניים ואני רוצה להיות בטוח שאין בזה נזק. כי למשל אורז לא מזיק אבל מי ששותה רק את מי האורז עלול להיגרם לו עצירות אם יש לו נטיה לכך. ולמשל גזר מאוד בריא אבל מיץ גזר לא רצוי למי שיש אבנים בכליות. ותודה מראש.

24/02/2010 | 05:46 | מאת: חביה

במה יש יותר קלוריות בקלמנטינה מתוקה כדבש או בקלמנטינה חמוצה כלימון? או שיש אותו מספר קלוריות?

24/02/2010 | 13:25 | מאת:

שלום חביה, אותו מספר קלוריות, זה תלוי בתהליך הבשלה וחומצות שנותנות טעם בפרי. בברכה,דנה

23/02/2010 | 19:20 | מאת: avitudoris

אני סובל מפרפורי פרוזדורי הלב , נוטל קומדין 5 מג אינני יודע מה הם המאכלים המשבשים את פעולת הקומדין אודה לכם אם תשלחו לי רשימת המאכלים תודה מראש אבי

24/02/2010 | 13:27 | מאת:

שלום, כעיקרון מזונות המכילים ויטמין K במינון גבוה עלולים לשבש את השפעת הקומדין ולשנות איזון INR. ויטמין K נמצא במזונות רבים, וההנחיה היום היא לא להמנע ממזונות אלא לשמור על תזונה קבועה של ויטמין K ולא לעשות שינויים דרסטיים בדיאטה. נניח שאתה מאוזן כרגע ופתאום תגלה שמזון אחד שאתה צורך על בסיס יומי מכיל כמות גדולה של ויטמין K ותפסיק אותו בפתאומיות, את תצא מהאיזון. אפשר להתאזן גם בדיאטה רגילה, ללא שינויים דרמטיים. כמו כן, ענינו רבות בנמסגרת פורום זה בנושא ויטמין K. ערוך חיפוש בפורום זה תחת השם "ויטמין K" או "קומדין" ותוכל לראות את כל השאלות והתשובות בנושא. בברכה,דנה

23/02/2010 | 11:26 | מאת: דנה

שלום! אני בת 43 מזה שנים אני קמה בלילה והדרך היחידה היא למקרר,ואוכלת מכל הבא ליד,זה יכול להיות שניצל,פרוסה או 2 גבינה צהובה וכ"ו.כמובן שאני עושה זאת כמו גנב מוודה שבעלי ישן חזק.הגעתי למצב שאני כל היום ברגשי אשם כבדים,אני נחשבת למלאה אפילו לא בקטגורית שמנה,אבל ברור שאני במשקל יתר. עשיתי לפני שבוע בדיקה אנדרוסקופיה ונמצא לי דלקת בושט,מחומציות יתר. לדעתי הבטחון העצמי שלי ירד לאפס,אני אישה מאוד יפה ולכל הדעות נראית טוב,אבל לשקול 82 ק"ג(גובהי:1.74)זה מוגזם. נמאס לי מדיאטות לפני 3 שנים הייתי 14 ק"ג פחות. קשה לי עם עצמי אין לי חשק לקנות בגדים,לצאת לבלות או לארוע נהפך אצלי למעמסה נפשית כי כל מה שאלבש אני נראית מגעיל. לפני שנה עשיתי ניתוח הקטנת חזה ואני מרוצה עד השמיים אבל עכשיו אני רוצה ניתוח או שאיבה בבטן . אני אובדת עצות אני רוצה להפסיק עם היקיצות בלילה למקרר. 1)לאן ןלמי אני פונה? 2)אני גרה בראשון לציון מה הכי קרוב? זקוקה נואשות לעזרה תודה רבה. ויום טוב. (

שלום דנה, עליך לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לפסיכיאטר ו/או למרפאה להפרעות אכילה, שם מטפלים בתופעה הנ"ל. בברכה,דנה

23/02/2010 | 10:32 | מאת: אני

אם אנני רגישה ללקטוז וכשאני אוכלת קצת גבינה על הלחם אני מרגישה בבטן מיחושיים .מה זה? יש עוד משהו בחלב שגורם לגזים ונפיחות חוץ מהלוקטוז? מה את מציעה במקום החלב הרגיל?? חלב עיזים?. תודה רבה

24/02/2010 | 13:21 | מאת:

שלום, איני יכולה לומר מה גורם לך לרגישות, אולי זה הלחם בכלל ולא הגבינה.הרגישות העיקרית הידועה במוצרי חלב היא ללקטוז, אך בגבינה לבנה יש יחסית מעט ממנו. האם אותו דבר קורה עם גבינה צהובה, שכמעט נטולת לקטוז, ומה לגבי יוגורט ביו? המלצתי, גשי לדיאטנית שתעזור לך לסדר את נושא הרגישויות למזון. יש חלב דל לקטוז שאת יכולה לנסות לפני חלב עיזים. בברכה,דנה

23/02/2010 | 03:07 | מאת: אני

שלום, אני בת 28. לפני מס חודשים החלטתי לא לאכול בשר (בקר ועוף) אבל כן אוכלת דגים פעמיים בשבוע וביצים פעמיים בשבוע ומעט מאוד מוצרי חלב (יוגורט לפעמים או כף גבינה לבנה פה ושם). לפעמים אני גם אוכלת שניצל טבעול . אני מקפידה לאכול פירות וירקות ואגוזים בסלט היומי. בתור דגן אוכלת לחם מלא או אורז/כוסמת וכ' ולפעמים קטניות (לא ממש אוהבת אבל משתדלת בשביל החלבון) האם יש צורך לקחת תוסף B12 או שאין לי מה לחשוש ממחסור בזה?

24/02/2010 | 13:20 | מאת:

שלום, ראשית בצעי בדיקה וראי מהי הרמה. חזרי על הבדיקה פעמיים בשנה וראי אם ישנה ירידה ברמה. אם תחול ירידה, התחילי לקחת תוסף. אם הרמה נמוכה כבר עכשיו, תתחילי לקחת תוסף. בברכה,דנה

22/02/2010 | 21:06 | מאת: קרני

בני בן ה-9 חודשים אינו אוהב פירות, אך נהנה מאוד מהמרק. האם לא לוותר לו ? האם יש תחליף? כמה זה משמעותי עבורו ?

23/02/2010 | 15:29 | מאת:

קרני שלום! מבחינת האיכויות התזונתיות, פירות וירקות הם זהים. בפרי יש יותר סוכר וזה לא ממש הכרחי... בעתיד אפשר כמובן לנסות להציע שוב, אולי בצורה הטרייה ו"הלעיסה" הוא יאהב יותר. בברכה, נועה

22/02/2010 | 21:03 | מאת: שרון

שלום רב אימי עוברת טיפולים כימותרפים מזה עשרה חודשים לפני שלושה חודשים התחילה כמותרפיה בתרופה חדשה "דוקסיל" ועד היום עברה שלושה טיפולים בתרופה זו. הבעיה שמאז והתחילה בטיפול הספציפי הזה חלה ירידה משמעותית בתאבון וברצון לאכול. יובש בפה חוסר טעם בחודשיים האחרונים היא ממש מעטה לאכול וירדה במשקל. למרות שבשבוע שבועיים האחרונים חלה הטבה קטנה והיא אוכלת טוב יותר רציתי לדעת האם כדאי לקחת תוסף מזון בנוסף לארוחות על מנת לשמור על המשקל או לעלות בחזרה במשקל. בבית החולים המליצו על אנשור אך הבנתי שבאנשור יש הרבה סוכרים וסוכרים אינם מומלצים לחולי סרטן. האם יש תוסף אחר שהוא מומלץ לקחת בנוסף לארוחות ? אשמח לקבל תשובה בהקדם מכוון שהיא לא אוכלת טוב אני ממש מרגיש איך היא נחלשת וקשה לגוף להתמודד טוב יותר עם הטיפולים תודה שרון

שלום שרון, ראשית, אין הוכחה כי צריכת סוכר אינה טובה במחלות סרטן שונות. כמובן שלא צריך להעמיס, אך אין מחקר שמראה ירידה בתגבה לטיפול באנשים שאוכלים סוכר. יש לזכור כי אמך אינך מסוגלת לאכול הרבה, אז גם הסוכרים שתקבל ממוצר כמו אנשור לא יזיקו לה. ישנם מוצרים עם פחות פחמימות כגון אוסמולייט, גלוצרנה, שאין בהם הרבה סוכרים אך יש בהם פחות קק"ל וחלבון, ולכן צריך לצרוך מהם יותר. נסי להזיג את הדיאטנית במרפאה האונקולוגית לייעוץ. בברכה,דנה

22/02/2010 | 22:01 | מאת: שרון

שאלה נוספת האם שמן פשתן וזרעי פשתן יכולים לגרום לירידה במשקל? לארוחת הבוקר היא מכניסה לבלנדר ואוכלת כף קוטז יוגורט עיזים כף או שתיים של שמן פישתן וכפית זרעי פשתן שהיא טוחנת במקום ?

22/02/2010 | 20:54 | מאת: מיכל

ביתי בת 11 אוכלת את הקליפה של הביצה, ונהנית מזה היא אומרת שזה טעים לה והיא ממש אוהבת, האם זה מעיד על חוסר סידן בגוף, האם זה מזיק. מה עליי לעשות?

23/02/2010 | 15:48 | מאת:

מיכל שלום! התשובה הישירה היא שמבחינה תזונתית זה אמנם מוזר אך בעל ערך - הקליפה הינה מקור מצויין לסידן ומינרלים נוספים. יחד עם זאת יש להזהר מפגיעה במערכת העיכול בשל הקצוות החדים וכן קיים חשש מזיהום כמו סלמונלה. אבל, אכילת קליפות ביצים יכולה להצביע באופן עקיף על בעיה אחרת שנקראת pica - זה סוג של הפרעת אכילה בה האדם אוכל במשך תקופה ממושכת פריטים שאינם מזון. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות ולעיתים אכן נעוצות בחסרים תזונתיים (אך לא רק). רצוי לבדוק זאת לעומק - פני לרופא ילדים ואולי אף פסיכיאטר ילדים. בברכה, נועה

22/02/2010 | 20:31 | מאת: גילי

שלום רב, קראתי כתבה על מוצרי חלב שבו מראיינים את ד"ר גילה רוזן. ד"ר רוזן טוענת בכתבה שגם מוצרי סויה אינם בריאים משום שהם מכילים אלומיניום. קראתי כבר טיעונים רבים כנגד הסויה, אבל לראשונה אני נתקלת בטיעון הזה. זה מדאיג אותי, אשמח לקבל הסבר. תודה.

24/02/2010 | 13:28 | מאת:

שלום גילי, הערבתי את שאלתך לד"ר גילה רוזן. מקווה לחזור אליך עם תשובה בהקדם. בברכה,דנה

24/02/2010 | 20:07 | מאת:

שלום גילי, מביאה לך הסבר מד"ר גילה רוזן : "אלומיניום נוכח בסויה, היות והוא מצוי בקרקע בגידול. אלומיניום הינו אחד האלמנטים הנפוצים ביותר בקליפת כדור הארץ, דהיינו כאמור אדמת הגידול ורעילותו וחדירותו לצמחים עלתה בשנים האחרונות מאוד עקב חומציות הגשמים. מה קורה לריכוז שלו בעת הכנת המוצרים? צריך לברר עם מהנדס מזון, אך נצפו דיווחים על ריכוז מאוד גבוה במוצרים מסויימים. בחלב פרה ומוצריו וכן בחלב אם רמות האלומיניום נמוכות בהרבה עקב הסינון שלו במעיים שלנו ושל הפרה והפרשת העודפים. ולכן כאמור הרמות נמוכות בהרבה (למעט אם משווקים מוצרים נוזליים בעטיפה עם ריפוד אלומיניום). הבעיה העיקרית באלומיניום היא שהוא מתחרה בסידן ועלול לגרום לבעיות בהתפתחות השלד של תינוקות. הדבר בעייתי יותר בתינוקות עם הפרעה בתפקודי כליה ובפגים. לא ידוע גם אם מעבר לרעילות בעצמות הוא נכנס ונאגר במוח בינקות, שכן בשנת החיים הראשונה מחסום דם מוח פחות בררני ולא חוסם כניסת חומרים רבים. לכאורה תינוקות בשלים ובעלי תפקוד כלייתי תקין לא נמצאים בסכנה מנוכחות אלומיניום בפורמולות על בסיס סויה או ממוצרי סויה אחרים. בחצי שנה הראשונה בכול מקרה אין התלבטות כי משרד הבריאות אוסר על השימוש במוצרי סויה. לאחר מכן, ההחלטה בידי הצרכנים. בעיני החלב כרגע הוא מזון בעל יתרונות רבים שעדיין אין לו תחליף ראוי". בברכה, דנה וגילה

22/02/2010 | 18:44 | מאת: חסיו

כמה קלוריות יש בפומלה שלמה

22/02/2010 | 21:42 | מאת:

שלום, בפומלה שלמה יש כ- 250 קק"ל. בברכה,דנה

22/02/2010 | 18:26 | מאת: ברוך

בני בן שלושה חודשים והוא היה מקיא את המטרנה לסירוגין, הרופא החליף לנו את האוכל לאנפמיל AR והוא מאוד ישנוני מאתמול ולא מצליח לעשות גרפס כבר כמעט 6 ארוחות האם יש למזון השפעה על זה? תודה מראש

23/02/2010 | 15:30 | מאת:

ברוך שלום! אינני מכירה את התופעות הללו ומציעה לכם אם אתם מודאגים, לפנות שוב לרופא. בברכה, נועה

22/02/2010 | 15:36 | מאת: אלה

היי, אני בת 20, משקלי תקין (BMI 19), בשנה האחרונה הבראתי מאנורקסיה. אני צורכת כ1500 ביום ועושה הליכה בקצב בינוני כ45-שעה ביום. כרגע אני עושה הליכה כל יום, כלומר 7 פעמים בשבוע ומאוד הייתי רוצה להוריד זאת ל5-6 פעמים בשבוע. שאלתי היא- האם הדבר יגרום לי לעליה במשקל? תודה מראש, אלה

22/02/2010 | 21:39 | מאת:

שלום אלה איני יכולה לומר מראש מה יקרה למשקל שלך, זה תלוי במאזן האנרגתי שלך. בברכה,דנה

22/02/2010 | 12:22 | מאת: סיון

רציתי לדעת בבקשה על הערך הקלורי במסטיקים שכן יש בהם סוכר. למשל הג'ולים של עלית ( חבילה ובה מסטיקים בצורת כדורים קטנים צבעוניים). האם הערך הקלורי שכתוב על הקופסה רלוונטי כי בעצם לא בולעים ממש את המסטיק רק את הסוכר שיוצא ממנו. האם להחשיב אותו כמנת המתוק של אותו יום?

22/02/2010 | 14:01 | מאת:

שלום סיון, הערך הקלורי של מסטיקים נקבע מהסוכר שיש בהם, ולא מהמרכיב הגומיי.לכן גם שלא בולעים את המסטיק בשלמותו, הסוכר נספג. בברכה,דנה

22/02/2010 | 11:38 | מאת: אלעד

האם התוסף מגנזיום וסידן ביחד לא מומלץ לקחת בגלל שהם מתחרים על אותם אתרי ספיגה? כי יש מוצרים המכילים אותם ביחד..

22/02/2010 | 14:00 | מאת:

שלום אלעד, איני יכולה לומר במדוייק מה המנגנון הגורם לכך שהם מפריעים לספיגה אחד של השני, אך בהחלט סידן בכמות גדולה מפריעה לספיגה של מגנזיום, אך לא להפך. לכן מוליטויטמינים אינם מומלצים כדרך לספק מספר מינרלים יחד. בברכה,דנה

20/02/2010 | 19:26 | מאת: איתמר

לתזונאית שלום! מקובל להמליץ לאנשים הסובלים מרמת טריגליצרידים גבוהה על דיאטת דלת-סוכר, והימנעות מצריכת פחמימות פשוטות (וכך גם המליצו לי בעבר). מצד שני, תמיד חשבתי שטריגליצרידים הם "צורת האחסון" של חומצות שומן דווקא, ואילו סוכרים ופחמימות מאוחסנים בכבד ובשרירים כגליקוגן. ואם כך, אני מתקשה להבין, מדוע תמיד נוהגים לקשר רמת טריגליצרידים גבוהה דווקא עם צריכה מופרזת של פחמימות - ולא ממליצים על דיאטה דלת-שומן?... אשמח לקבל את תשובתכן. תודה ושבוע טוב!

שלום איתמר, ראשית יש להבדיל בין השומנים הנאגרים ברקמת השומן, לבין השומנים שאנו מודדים בדם. במעבדה, אנו מודדים חלקיק שנקרא כילומקרון, שזהו חלקיק עשיר בטריגלצרידים. הוא עולה בתגובה לאכילה והוא אופייני לאחר האוכל. לאחר מכן יש חלקיק נוסף, נשא של שומנים בדם, שנקרא VLDL, גם הוא עשיר בטריגלצרידים. הוא מעביר אותם לרקמתהשמון, ואילו כילומקרונים מעבירים מהמעי לכבד. בתגובה לאכילה, ביקר של פחמימות, ישנה עליה באינסולין. אינסולין לכשעצמו מעלה ייצור של כילומקרונים ושל VLDL, ולכן אנו רואים רמות גבוהות של טריגלצרידים. מעבר לכך, בעיקר באנשים הסובליםן מסוכרת ועודף משקל, ישנה בעיה בתגובה לאינסולין, הרגישות יורדת. לאינסולין תפקיד חשוב בהכנסת חומצות שומן לתוך התאים ושימורן שם. כאשר אין תגבוה, רמתם עולה בדם.אינסולין גבוה לאורך זמן נובע מאכילת פחמימות, בעיקר סוכרים פשוטים. מעבר לכך, לפרוקטוז יש מסלול ישיר לייצור טריגלצרידים. בברכה,דנה

20/02/2010 | 11:34 | מאת: שרון

המחל מתפרצת כל 4 שבועות למרות טיפול ברמייקיד כיום תהליך שינוי התרופה לזריקות כל שבועיים אוכלת הכל לא נתנו לי המלצות לשינוי תזונה האם יש צורך לשמור על תזונה מסויימת ואם כן מה?הבנתי שבכל סוג של דלקת פרקים יש שוני תודה על העזרה

שלום שרון, אין המלצות מיוחדות או מוכחות. יש מחקרים המראים כי המנעות ממשפחת הסולניים ( עגבניה, חצילים, פלפלים) יכולה לשפר את המצב. שוב, אין לכך כל הוכחה. כמובן חשוב בכל מקרה לשמור על תזונה בריאה, סיבים תזונתיים, דלת שומן, אפשר לנסות להוסיף אומגה 3 ( אין מינון ידוע), ירידה במשקל, ופעילות גופנית המותאמת למצב זה (בייעוץ רופא בלבד). בברכה,דנה

20/02/2010 | 10:28 | מאת: מיכל

דנה שלום, שאלתי אלייך היא בנושא הסוכרלוז אשר אני יודעת כי זהו סוכר שעבר שינוי מבני ולכן אינו נספג. עוד אני יודעת כי הוא גורם לנפיחות וגזים. אני פונה אלייך כי אני יודעת שתספקי לי את האינפורמציה המדעית הכי עדכנית: אני אפשר לומר מכורה לסוכרלוז. ממתיקה הרבה מאד,ואפילו אוכלת מהשקיות את האבקה. מה הנזקים הביולוגיים? אני יודעת שאני צריכה להפסיק אך מאד קשה לי. האם יש לך טיפ לכך? תודה מיכל

20/02/2010 | 11:54 | מאת:

שלום מיכל, נכון להיום לא ידוע על נזקים ביולוגיים או אחרים מצריכת סוכרלוז, גם במינונים גבוהים. זה לא אומר שאין, פשוט לא ידוע. אם את חוששת שאת צורכת מוצר מזון שאינו מביא עימך תועלת, נסי להוריד לאט לאט בכמויות. אין פה נוסחת פלא, זוהי פשוט החלטה שלך להוריד. את לא מכורה, כי אין התמכרות לסוכרלוז. ההתמכרות היא התנהגותית, ועל כך עליך לעבוד עם עצמך. כמו שאנשים מחליטים להפסיק לעשן ו/או לאכול מזון אחר שאינו מועיל עימם, גם מסוכרלוז אפשר "להיגמל". בברכה,דנה

20/02/2010 | 02:08 | מאת: איימי

אני מתקשה להירדם ונוטלת גלולות לשינה,אך בטרם נרדמת,קמה מהמיטה ומתחילה זלילת לילה לא מבוקרת. מה עושים???

20/02/2010 | 11:52 | מאת:

שלום איימי, נשמע כי יש לך הפרעת שינה משולבת בהפרעת אכילה, המתבטאת באכילה לילית. בשלב ראשון, פני למרפאת שינה לאבחון ובהתאם גם לטיפול בנושא הפרעת האכילה. בברכה,דנה

19/02/2010 | 18:09 | מאת: טינה

דנה שלום, תודה על התשובה. על איזו תזונה את ממליצה למנוע עצירות במיוחד לאור העובדה כי סןבלת מעצירות וכעת בהחלמה לא פשוטה מניתוח טחורים. תודה!

שלום טינה, עליך לדאוג לשתות 8-10 כוסות מים ביממה, להעשיר את התפריט בסיבים בלתי מסיסים, לאכול דגנים מלאים, ירקות ופירות בקליפתם, לאכול ארוחות קבועות, קטנות וצפופות ולא בכמויות גדולות, ללעוס היטב את המזון, ולדאוג למספיק שומן בתפריט. בברכה,דנה

21/02/2010 | 12:04 | מאת: ליאת

ד.נ. איך מבחינים בין סיבים מסיסים לבלתי מסיסים? והאם סובין (שיבולת שועל, או חיטה) - מסיסים או לא? ואיזה מהם מתאימים למניעת חזרתם של טחורים (לאחר שטופלו)? שבוע טוב, ליאת

19/02/2010 | 17:52 | מאת: א.ר

שלום רב, סבתי בת 89 אובחנה בתת תזונה. מה הטיפול במצב זה? יש לציין שהיא סובלת מיתר לחץ דם. תודה.

20/02/2010 | 11:49 | מאת:

שלום, ראשית יש להגדיר כיצד מתאפיין התת תזונה, משקל נמוך, חסרים תזונתיים ועוד. לשם כך, עליכם לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי עם נתונים כגון משקל, גובה, הרגלי אכילה, מרקם מזון ובדיקות דם, וזו תוכל להתאים לסבתך המלצות מתאימות כגון, העשרה קלורית, חלבונית ו/או תוספת של ויטמינים ומינרלים בהתאם לחסר שאובחן. בברכה,דנה

19/02/2010 | 16:29 | מאת: מיקי

אני ממש לא יודע אם ללכת לשומרי משקל ולהעזר בקבוצה ובשיטת הנקודות שמאפשרת לאכול מיגוון לעומת תזונאית קלינית... מה כדאי ?

20/02/2010 | 11:48 | מאת:

שלום מיקי, זה מאוד תלוי מה מתאים לך מבחינה אישיותית ומבחינת אורח החיים. ישנם אנשים הרוצים עבודה אישית, אחד על אחד, מול איש מקצוע, לעומת עבודת קבוצה, שלרוב המנחים אינם אנשי מקצוע, אלא אנשים שחוו את תהליך הירידה במשקל. איני יכולה לומר לך מה מתאים לך, חוץ מלנסות, אין דרך אחרת. תתחיל בדרך אחת, וראה האם מתאימה לך. העיקר, שתתחיל בתהליך. בברכה,דנה

19/02/2010 | 14:52 | מאת: מאיה

שלום, אני מוטרדת עקב חוסר ידע בנושא. בעיית ה- B12 ידועה ומוכרת וגם העובדה שברזל מן הצומח פחות זמין לגוף. האם חסרים מרכיבים נוספים בתזונה צמחונית שיש לדאוג להשלים מלבד הנ"ל? ויטמינים או חומרים נוספים? תודה, מאיה

20/02/2010 | 11:46 | מאת:

שלום מאיה, ראשית יש להגדיר דיאטה צמחונית. אם אוכלים דגים, ביצים ומוצרי חלב החסר של המרכיבים הנ"ל פחות בעייתי. ככל שמורידים מפריטי המזון הנ"ל הדיאטה חסרה יותר, ברזל ויטמין B12 ואבץ. לכן צריך להגדיר לפי התפריט ואז להחליט על חסרים פוטנציאליים. בברכה,דנה

20/02/2010 | 21:26 | מאת: מאיה

תודה רבה דנה על התשובה. לא ידעתי שחסר גם אבץ. מאיזה מזונות ניתן להשיג אבץ? האם ניתן לסכם שבתזונה צמחונית כפי שציינת עם דגים ומאכלי חלב חסרים רק שלושת המרכיבים האלו בלבד? תודה, מאיה

19/02/2010 | 02:06 | מאת: שורי

יש בעייתיות בספיגת ברזל/סידן/מינרלים לאחר צריכת קפה נטול קפאין ?כמדומני הבנתי מתשובתך לאחרונה כי חומרים אחרים בקפה עלולים לייצר בעייתיות . לכן אבקשך להבהרת הנושא .בכבוד רב .שורי.

שלום שורי, אכן הבנת נכון, לא הקפאין הוא הבעיה בספיגת סידן, אלא חומרים אחרים בקפה, שנשארים גם בקפה נטול קפאין. שוב, תלוי במינון השתיה. ישנם מחקרים הטוענים כי קפאין גורם לאיבוד סידן בשתן, אך ישנם מחקרים המראים ההפך. נכון להיום, ההמלצה עומדת על 2-3- כוסות קפה ו/או תה ליממה. בברכה,דנה

18/02/2010 | 21:01 | מאת: אלעד

דנה שלום, האם משקה חמוציות (דיאט), בירה מאלט (דיאט) ובירה לבנה נחשבים "משקאות קלים"? אני שואל זאת משום שבעיתון הארץ פורסמה כתבה - אומנם עיתונאית ולא מדעית - לפיה "מחקר שנערך במרכז הרפואי רבקה זיו מצא ששתייה קבועה של משקאות קלים - גם דיאט - מגדילה הסיכון לפתח כבד שומני". עוד נכתב שם שבמחקר שפורסם בכתב עת מדעי נטען ששתייה קבועה של משקאות קלים עשויה להיות גורם סיכון עצמאי להתפתחות סרטן הלבלב. בברכה, אלעד

20/02/2010 | 11:43 | מאת:

שלום אלעד, ישנה בעיה להוציא מסקנות ממחקרים אלו. אלו מחקרים אפדימיולוגיים שמראים קשר נסיבתי ולא סיבתי. אנשים השותים יותר משקאות קלים, ואולי גם דיאטטיים, נוטים להרגלי אכילה אחרים, פחות בריאים, כגון דיאטה עתירת שומן רווי, שומן טרנס, עישון, חסר פעילות גופנית ועוד. איני יכולה לומר לגבי המשקאות כגון מיץ חמוציות דיאט ובירה שחורה. לגבי בירה לבנה, היא לא נחשבת למשקה קל, אלא אלכוהולי, ולכן בהחלט יכולה להעלות סיכון לכבד שומני. כמובן הכל תלוי במינון הצריכה. בברכה,דנה

21/02/2010 | 12:09 | מאת: אלעד

דנה שלום, על רקע תשובתך, אנסח מחדש את שאלתי. האם למשקה חמוציות וכן לבירה מאלט (דיאט) יש חסרונות תזונתיים, השקולים כנגד יתרונותיהם? והאם יש להם יתרונות ממשיים? מקווה שעל 2 שאלות אלה תוכלי לענות. בברכה, אלעד

18/02/2010 | 17:46 | מאת: אתי

שלום רב, שאלה: האם יש קשר בין ניתוח להוצאת הרחם ואי ירידה במשקל? תודה, אתי

20/02/2010 | 11:41 | מאת:

שלום אתי, אם הניתוח כרוך גם בהוצאת השחלות, יכולה להיות בעיה, כי זה בעצם מעביר אותך מעין שלב של מנופאוזה. הרחם חשוב גם כן, אך אין מגבלה לרדת במשקל, זה תלוי בגיל ובהוצאה האנרגתית שלך. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

18/02/2010 | 15:49 | מאת: בטי

נתנו לי טיפות של ויטמין D האם מומלץ לשתות על קיבה ריקה, מלאה, יחד עם מוצר חלב או להיפך, אודה לך מאוד.

20/02/2010 | 11:39 | מאת:

שלום בטי, לרוב יש המלצות על גבי התרופה כיצד צריך ליטול אותה. ישנם הממליצים לשים על פרוסת לחם ולאכול בבוקר. אין חובה של סוג מזון מסויים, אך רצוי בסביבה עם מעט שומן, יכול להיות גבינה לבנה, טחינה או אבוקדו. בברכה,דנה

23/02/2010 | 09:17 | מאת: ליאת

ד.נ. האם אפשר ליטול את טיפות הוויטמין די ביחד עם גבינה צהובה (את כתבת, משום מה, גבינה לבנה דווקא), שהרי הגבינה הצהובה שומנית יותר בדרך כלל (וטעימה לא פחות). בברכה, ליאת

17/02/2010 | 17:07 | מאת: גבעת

אני אישה כבת 48 רזה משקלי62 ק"ג גובהי 165 ס"מ ויש לי בעיה של בטן בולטת ונפוחה. אני הולכת על ההליכון בד"כ 3 פעמים בשבוע כ 20 דקות בקצב 6 למה אין אני יורדת במשקל למרות הדיאטה שאני עושה -סלט ירקות 3-4 פעמים ביום ופעם אחת ביום בתוספת חזה עוף על גריל.

18/02/2010 | 12:59 | מאת:

שלום, איני יכולה לומר מדוע אינך יורדת במשקל. לשם כך יש לפנות לייעוץ אישי ולראות מהי התזונה המתאימה לך . לצערי, הליכה של 20 דקות בקצב 6 3 פעמים בשבוע, לא מעלה קצב חילוף חומרים. בברכה,דנה

17/02/2010 | 10:45 | מאת: עליזה

בתי בת 7 חודשים,ינקה באופן מלא ומתפתחת יפה. התחלנו לתת לה תחליף חלב כשחזרתי לעבודה (לפני כחודשיים) אך כבר במינונים נמוכים (90 מיליליטר) התחליף גרם לכאבי בטן עזים (ניסינו במשך שבועיים, בהדרגתיות).כעת אנו מנסים תחליף צמחי. לציין, שבני האמצעי סבל גם הוא מכאבי בטן ולבסוף הוזן באמצעות neocate. בנוסף ומטריד לא פחות, התחלנו לתת לה ירקות טחונים, וכשהגענו לחמש כפיות של ירקות שוב היו לה כאבי בטן עזים שהצריכו אקמול כדי להרגיעה...יש לציין, שכאשר עושים הפסקה בירקות וחוזרים להנקה מלאה, התינוקת רגועה ונינוחה. אך לצערי ההנקה כבר אינה מספקת והיא רעבה לעתים תכופות. מה עושים? האם להפסיק את הירקות עד שהקיבה "תבשיל" עוד? ומה לגביי תחליף החלב? אם הצמחי יעשה גם הוא כאבי בטן - מה החלופות האפשריות? בבקשה עזרה...

עליזה שלום! יש לפנות לרופא, עדיפות לגסטרואנטרולוג ילדים. לאחר אבחון הבעיה ניתן יהיה לתת המלצות תזונתיות. בברכה, נועה

21/02/2010 | 11:28 | מאת: עליזה

נועה שלום, מה זה גסטרואנטרולוג? איזה סוג אבחון צריך לעשות? אני שואלת שוב, האם יתכן הדבר שבגילה הקיבה עדיין לא "בשלה"?

17/02/2010 | 09:08 | מאת: נועה

היי דנה למה לחולי סוכרת אסור לשתות משקאות שמכילים אלכוהול , הרי אין בזה סוכר רק ביין , בבירה למשל אין סוכר , אז מותר לחולי סוכרת לשתות בירה ? תודה

17/02/2010 | 12:28 | מאת:

שלום נועה, ההגבלה נובעת משתי סיבות: 1. רוב חולי הסוכרת סובלים מהשמנת יתר וטריגלצרידים גבוהים,ועל כן אלכוהול בעל תרומה קלורית וכן תרומה אדירה לייצור טריגלצרידים. 2. ישנם חולי סוכרת שאינם שמנים ו/או סובלים מטריגלצרידים גבוהים, אך מטופלים באינסולין. אצל חולים אלו הם יכולים לשתות משקה אחד של אלכוהול ביום, אך חושב לשתות יחד עם אוכל ולא בנפרד, בייחוד בסביבה שומנית. הרעיון, לא לשתות אלכוהול אחרי מספר שעות צום. בברכה,דנה

17/02/2010 | 12:55 | מאת: טליה

יש לי שאלה דומה, אני חדשה בסוכרת קבלתי טיפול של אינסולינים לנטוס ואפידרה מותר לי לשתות משקה אחד? איזה משקה עדיף לחולה סוכרת?

17/02/2010 | 00:23 | מאת: likag1

שלום. אני אוכלת אוכל לפי תפריט. עברתי הרבה דיאטות, כעת אני אוכלת בצורה מאוזנת, עושה חיטוב ועיצוב גוף בסטודיו סי , הליכה וכוי. שעתיים לאחר ארוחת צוהיים מתחילים גזים בצורה נוראית, כאבי בטן. אך לדוגמה כאשר הייתי שבוע בפאריז ואכלתי "הכול" לא היה לי דבר כזה. מה אפשר לקחת ?מה לא לאכול? תודה

17/02/2010 | 12:26 | מאת:

שלום, איני יודעת מה את אוכלת ומה גורם לך לתחושה זו. לרוב זה קורה מאכילת סיבים תזונתיים, הרבה ירקות, קטניות, דגנים מלאים. חשוב לשתות 8-10 כוסות מים ביום, להמשיך בפעילות הגופנית, ולעיתים, עם הזמן, התחושה עוברת, שהגוף מתרגל לאכילת סיבים בכמות גדולה יותר. בברכה,דנה

17/02/2010 | 19:29 | מאת: likag1

תודה רבה. איזה תכשירים את יכולה להמליץ נגד גזים? אני שותה 10 כוסות מים ועושה פעילות, מנסה לבדוק מי איזה סוג אוכל יש לי גזים ושמתי לב שמכול סוגי האוכל (אני עובדת בבית חולים ואוכלת רק בעבודה). תודה

20/02/2010 | 11:57 | מאת:

שלום, המלצה לתכשירים נגד גזים צריכים לבוא מרופא ו/או רוקח, לא דיאטנית. בברכה,דנה

16/02/2010 | 23:15 | מאת: שיקמה

מה זה סיליקה במזונות?

17/02/2010 | 12:25 | מאת:

שלום שקמה, סיליקה משמשת כחומר מונע התגבשות באבקות וסופח נוזלים. לא נחשב רעיל או מסוכן בצורתו הנוכחית. בברכה,דנה

18/02/2010 | 00:30 | מאת: קרול

ואותו סיליקה שמונע לחות והתגבשות באבקות, יכול להזיק כאשר נושמים את אותה אבקה?

16/02/2010 | 23:14 | מאת: שרון

לדנה שלום, הייתי מעונינת לדעת האם במוצרי חלב 0% יש בעיתיות עם סםיגת הסידן. האם זה קשור לויטמין D, שאין סביבה שומנית שייספג? יש בכלל ויטמין D במוצרי חלב 0%? תודה רבה שרון

17/02/2010 | 12:24 | מאת:

שלום שרון, גם סידן זקוק לסביבה מעט שומנית על מנת שיוכל להספג, וגם בגלל נוכחות ויטמין D. למוצרי חלב 0% לעיתים מוסיפים ויטמין D, אך אם אין סביבה שומנית, הויטמין לא ייספג. לכן איני ממליצה על מוצרי חלב 0% אלא על ממוצע של 3%. בברכה,דנה

16/02/2010 | 20:48 | מאת: טינה

לח נתו טחורים עם החלמה מא קשה מבקשת לדעת: 1. מהי התזונה המומלצת בתקפת ההחלמה? 2.האם ניתן לקבל מעקב תזונתי לאחר ההחלמה למנית הישנות הטחורים? תודה

שלום טינה, לרוב אחרי ניתוחים אלו, אין המלצות מיוחדות. את יכולה לנסות להמנע ממזון חריף, שגורם לגירוי, קפאין, שמעלה תנועתיות וגירוי. השתדלי לאכול מזון שנעכל בשלמותו ( לדוגמה המנעי מתירס וזרעים קטנים). הקפידי על שתיה מרובה , והכי חשוב, להמנע מעצירות, ובמידת הצורך לקחת מרככי צואה (היוועצי עם הרופא המטפל). בברכה,דנה

16/02/2010 | 19:23 | מאת: מיכל

בבדיקת דם קיבלתי ויטמין די בערך של 22. אני בת 43 בריאה בסה"כ אך כרגע יש לי כנראה דלקת באחד המפרקים בגב התחתון. לקחתי ויטמין די במשך כחצי שנה ומזה כחודשיים הפסקתי. כמה טיפות של וטמין די אני אמורה לקחת?

17/02/2010 | 12:21 | מאת:

שלום מיכל, עליך לפנות לרופא המשפחה בשאלה זו. מדובר בטיפול תרופתי ולא טיפול בתוסף מזון.כמו כן זה תלוי בתכשיר שאת רוכשת, לכל אחד המלצה שונה ומינון שונה. בברכה,דנה

16/02/2010 | 18:12 | מאת: קרן

התחלתי לאכול אקטיביה אחד ביום בגלל עצירות - וזה אכן עוזר. שמתי לב, שמאז שאני אוכלת אקטיביה - אין לי כמעט תיאבון (ואני אכלנית...) ויש לי לעיתים בחילות. האם יש קשר ביניהם? האם יכול להיות קשר בין חיידקי האקטיביה להפחתה בתאבון ובחילות?

17/02/2010 | 12:20 | מאת:

שלום קרן, איני יכולה לומר אם יש קשר. תנסי להפסיק מספר ימים ותראי אם חל שיפור. בברכה,דנה

16/02/2010 | 17:21 | מאת: שיר

רשום במרכיבים חומרי טעם טבעיים ודמוי טיבעיים למה הכוונה דמוי טבעיים . מה זה E171 והאם לא בריא (ברכיבי סוכריה)

17/02/2010 | 12:19 | מאת:

שלום שיר, אין לי מידע לגבי חומרי טעם דמוי טבעיים, כלומר סינטטיים. E171 - טיטניום דו-חמצני. צבע מאכל לבן. נאסר לשימוש בגרמניה. הוא נמצא גם בצבעים ומסנני קרינה, לא נמצא מזיק בבני אדם ( פרט לאלו שנחשפים בייצור שלו) אלא נמצא כמסטרן פוטנציאלי בעכברים, בעיקר בשאיפה (סרטן ראות). בברכה,דנה

16/02/2010 | 14:06 | מאת: גילה רחמנוב

מה דעתך על התפריט הבא- האם מספיק לתינוק בן שנה ושבעה חודשים: בוקר: תמ"ל 200-250 צהרים: גזר+בטטה+אפוני+עוף אחה"צ: 2 כפות גבינה לבנה+אבוקדו+חצי יוגורט ומעט לחם ערב: ביצה מקושקשת לפני השינה: תמ"ל 180

גילה שלום! איפה ארוחת בוקר? בקבוק תמ"ל עם הקימה זה בסדר אבל עד הצהריים צריכה להכנס ארוחת בוקר, ולו רק לבניית ההרגל החשוב. בנוסף הייתי מקטינה את ארוחת אחה"צ למשהו כמו פרי (איפה הן הפירות וירקות טריים?). ומכנסת את ארוחת האחה"צ שאת מציעה לביצה בערב. ולבסוף, מה עם גיוון? האם כל יום אותו הדבר? ילד גדול, חשוב שיתנסה במגוון של מזונות. בברכה, נועה

16/02/2010 | 09:09 | מאת: עוז

שלום אשמח מאוד (ובעיקר זקוק וצריך) לקבל את התרשמותך לגבי התפריט הבא המיועד להרזייה (ודי קשה): ארוחת בוקר- 2 פרוסות לחם מדגן מלא קל 200-250 גבינת קוטג או גבינת עזים 5%. ירקות ללא הגבלה, שני כוסות מים. ארוחת עשר= 6 אגוזי מלך טבעיים או שלושה אגוזי ברזיל תפוח ירוק או אדום, תפוז ו20 גרם שוקולד. ארוחת צהריים- 3 פרוסות לחם מדגן מלא 80 גרם סרדינים בשמן זית או קנולה מסונן ,ירקות סלט ירקות לא מתובל. ארוחת ארבע- יוגורט או אגוזים ארוחת ערב- 2 יחידות שניצל צמחי, ירקות מאודים,סלט ירקות בתוספת חלבון ביצה ארוחת לילה- כוס חלב עזים ,2 פרוסות לחם מדגן מלא 100 גרם גבינת קוטג'. שתייה- מיץ רימונים טבעי ללא תוספת סוכר, מיץ חמוציות דיאט, תה ירוק. מה דעתך בבקשה?

16/02/2010 | 17:17 | מאת:

שלום עוז, פורום זה אינו מיועד להערכת תפריטים קיימים. הדבר דורש היכרות והתאמה למטופל, ועל כן עליך לפנות לייעוץ אישי. בברכה,דנה

15/02/2010 | 17:03 | מאת: גיא

כשלום רב. אני בן 31,גובה 1.94 ומשקל 97 ק"ג ,בריא בדרך כלל. לאחרונה ערכתי בדיקת דם ונמצאו אצלי הערכים הבאים: כולסטרול-197 טריגלצרידים-265 כולסטרול HDL-36 כולסטרול 109 LDL CALC כולסטרול/HDL - 5.5 NON HDL COLSTEROL- 162 הכל מיליגרם לדציליטר. האם מדובר בערכים מאוד חריגים? אינני עוסק בספורט והתזונה שלי מובנת בעיקר ממוצרי מזון עשירים בשומן. האם יש מאכלים מסוימים שיכולים להוריד את רמת השומנים בדם?

16/02/2010 | 17:19 | מאת:

שלום גיא, בהנחה שהטריגלצרידים נלקחו בצום מלא של 14 שעות, אז כן, בהחלט מדובר בחריגה. כמו כן רמות ה-HDL שלך נמוכות מהמומלץ ומהוות גורם סיכון בפני עצמו. הפתרון, שילוב ספורט על בסיס יומי, רצוי אירובי וכמובן הורדת שומן מהתפריט כמו כן סוכרים פשוטים. עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

15/02/2010 | 14:23 | מאת: ליהי

אני סובלת ממשקל יתר כ -20 קילו רוצה להיקלט להיריון בגלל עודף המשקל קשה הדבר

15/02/2010 | 15:16 | מאת:

שלום ליהי, עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

15/02/2010 | 10:53 | מאת: מירי

האם לעיסת מסטיק יכולה לגרום לגזים וכאבי בטן? בגלל בליעת הרוק?

15/02/2010 | 13:59 | מאת:

שלום מירי, לעסית מסטיק יכולה לגרום לגזים ובעקבות כך לכאבי בטן משתי סיבות: לעיסת מסטיק גורמת לבליעת אוויר, והסיבה השניה, ברוב המסטיקים ישנם תחליפי סוכר רב כהליים אשר לא עוברים תהליך עיכול וספיגה מלא, ויכולים לגרום לגזים במערכת העיכול. בברכה,דנה

15/02/2010 | 09:43 | מאת: ענת

בתקופה האחרונה מגיעות לאוזני שמועות כי הקפאת מרק עם תפוחי אדמה אינה בריאה. מאחר ואני אמא צעירה ודאגנית לתינוקת שעדיין אוכלת אוכל טחון, השמועות הללו מלחיצות אותי, ולכן הודה לכן מאוד אם תענו על שאלתי. האם רצוי לא לשמור מרק עם תפוח אדמה במקרר או בהקפאה למספר ימים ואם לא אז מדוע? בתודה מראש. ענת.

16/02/2010 | 07:30 | מאת:

ענת שלום! לא מוכרות לי סיבות בריאותיות שיש לחשוש מפניהן. מבחינות אחרות, ידוע שמרקם תפו"א אינו נשמר הייטב לאחר הפשרה. למיטב הבנתי מתקבלת תחושה של קמחיות. זה הרבה פחות משנה כאשר מדובר על מזון מרוסק. בברכה, נועה

15/02/2010 | 04:48 | מאת: גיה

האם בעמילן יש סיליקה? אם כן האם בכל סוגי העמילן (תירס,תפו"א,אורז,קטניות)? אם כן באיזה סוג עמילן יש הכי הרבה סיליקה? שאלה נוספת האם סיליקה בכמויות גדולות מזיק לגוף?(אין הכוונה בשאלתי האם עמילן מזיק לגוף). תודה.

15/02/2010 | 15:15 | מאת:

שלום גיה, לא ידוע לי על נוכחות סיליקה בעמילנים, מכל סוג. אמנם ניתן למצואה באדמה ובמיקרואורגניזמים שונים, אך לא בכמויות גדולות ו/או משמעותיות. עיקר הבעיה בסיליקה הוא בשאיפה ולא בבליעה. העמילן לכשעצמו מכיל מולקולות רבות של גלוקוז, ולא של סיליקה. לעיתים הסיליקה משמשת כתוסף מזון כחומר מונע התגבשות באבקות וסופח מים. בברכה,דנה

14/02/2010 | 20:44 | מאת: שרה

שלום, יש לי אחות בת 14 1.65 הסובלת כבר מס' שנים מעודף משקל רב לגופה, היא ניסתה מס' דיאטות אך רובן נחלו כשלון ודבר לא עזר ועם השנים זה מצטבר יותר. היא עשתה את כל הבדיקות האפשריות, התייעצנו עם מספר מומחים ומבחינה רפואית הכל תקין. מבקשת את עזרתך במציאת תזונאית מתאימה מאזור הדרום אשר תוכל לעזור לנו. תודה רבה.

15/02/2010 | 15:11 | מאת:

שלום שרה, למערי איני מכירה דיאטניות באזורים אחרים. רצוי לברר על ק'בוצות הרזיה, בייחוד כאלו המותאמים לבני נוער. כמו כן, כדאי ומומלץ לנסות לשלבה במסגרת של פעילות גופנית. בברכה,דנה

14/02/2010 | 19:05 | מאת: זהבית

שלום רב. ביתיעד לפני כחודש הייתה אוכלת ארוחות מסודרות בבוקר פרות טחונים בצהריים מרק בערב נישנושים ובלילה דייסה וביום היא לא מוכנה לאכול שום דבר חוץ מהדייסה היא דוחה לי כל דבר שאני מביאה לה. מה עליי לשעות בכדי שהיא תחזור לאכול ארוחות מסודרות?

זהבית שלום! ראשית, יש לשים לב למרקם. במידה ויש לה שיניים אפשר להתחיל לשנות את המרקם למזון "לעיס" יותר וכזה שהיא יכולה לאחוז בידה. ושנית והכי חשוב - לא להתייאש! להמשיך להציע. דפוסי האכילה משתנים ולעיתים מושפעים מגורמים שקשה לנו להתייחס אליהם. החשיבות כאן היא ההתמדה והעיקביות שלך. בתך תצטרף. בברכה, נועה

שלום, אני נוהג להוסיף לחמין של שבת ביצים. רציתי לשאול האם מרכיבי החותמת על הביצים הם עשויים להיות רעילים לגוף(כי הרי החותמת מוסרת מהקליפה של הביצה בסוף הבישול של החמין) או שהם ידידותיים לגוף? יש לציין שאני שוטף את הביצים לפני הכנסתם לתבשיל,אך השטיפה לא מסירה את החותמת מה אתן ממליצות לעשות? תודה, שרון

שלום שרון, אין לי תשובה משכילה בנושא. המלצתי, פנה למועצת הלול או למשרד הבריאות לבירור הנושא. בברכה,דנה

14/02/2010 | 09:54 | מאת: מאירה

כותבת לאחר שלא מצאתי בחיפוש בפורום... שבועיים לאחר ניתוח בו נכרתו המעי האטום וחלק לא ארוך מהמעי הדק הדיסטלי (וכמובן התוספתן, כי שני החלקים מחוברים), עקב דימום מסיבה לא ברורה. זהו ניתוח דומה שני, בעשור שעבר מאז הניתוח הקודם סבלתי מחסימות מעיים כתוצאה מאכילת אורז ובצקים, ומעולם לא כתוצאה ממזונות המכילים הרבה סיבים תזונתיים. הדיאטנית בבית החולים המליצה לי לאכול תזונה דלת סיבים ואני לא עומדת בזה, כי אני רגילה שרוב מזוני הוא פירות ועלים. כמו כן אמרה שאסור לי לאכול - לעולם - פרי הדר, למרות שבעבר זה לא גרם לי לשום בעיה. בקיצור, אני מבולבלת. מה לאכול בתקופת ההחלמה? כמה זמן נמשכת ההחלמה? והאם התזונה שהתאימה לי לפני הניתוח כבר אינה מתאימה אחרי שאחלים? תודה וברכות.

14/02/2010 | 16:01 | מאת:

שלום מאירה, הייתי מאוד רוצה לעזור לך, אך הבעיה מורכבת. התזונה שלך מאוד תלויה בתגובה האישית שלך למזון. לרוב, אנשים חוזרים לתזונה רגילה 2-3- שבועות לאחר הניתוח. חסימות מעיים לא נגרמות מאורז ובצקים, חסימות מעיים נגרמות בגלל הניתוח עצמו שעברת. אורז ובצקים מתעכלים בקלות במעי. ישנם מזונות סיביים הגורמים ליותר נטיה לחסימות כגון הקליפה הלנה של פרי הדר, אפרסמון, גויאבה. את יכולה לשתות מיץ הדרים, או פשוט למצוץ את הפלחים. לגבי דיאטה דלת סיבים, רק בשלב הראשון לאחר הניתוח, 2-3- שבועות. בהמשך, לפי הרגשתך והמלצת רופא, את יכולה לחזור לתזונה רגילה, כולל סיבים תזונתיים. המלצה, פני לדיאטנית אחרת שתוכל לכוון אותך יותר בנושא לייעוץ אישי. בברכה,דנה

14/02/2010 | 08:45 | מאת: שרון

דנה שלום! לאחרונה אני מטופלת בתוספי ברזל עקב חסר. נאמר לי ע"י הרוקח כי מומלץ לשמור על רווח של שעתיים בין נטילת התוסף ,לפני/אחרי, מול גבינות וקפה. האם הנאמר מתייחס גם לקפה נטול? או שאיתו אין בעיה מול ספיגת הברזל? בברכת שבוע טוב.

14/02/2010 | 11:11 | מאת: שרון

ולגבי עצירות בעקבות התוסף, האם במקרים קשים מומלץ להשתמש בתכשירים כמו 'נורמלקס'? או שיש דרכים טבעיות יותר לחזור ל'שגרת היציאות'?

14/02/2010 | 16:15 | מאת:

שלום שרון, זה לא קשור לקפאין, אלא לחומרים אחרים בקפה, ולכן זה גם רלוונטי לנטול קפאין ובעיקר לתה לסוגיו. לגבי העצירות, בקשי לנסות תוסף ברזל אחר. במידה ולא עוזר, נסי שתיה מרובה, העשרת התפריט בסיבים תזונתיים, פעילות גופנית, שזיפים מיובשים ורק אח"כ טיפול תרופתי. בברכה,דנה