דגנים - גלוטן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לאחרונה אני נתקלת בהרבה מאמרים שמגנים את החיטה - ובעיקר את הגלוטן שבה. (למשל הספר בטן של חיטה) רופאים רבים טוענים שהגלוטן, גם למי שלא סובל מצליאק או רגישות כזו או אחרת, גורם לבעיות בריאות רבות - השמנה, סכרת, מעי דליף ועוד. רציתי לברר האם יש אמת בדברים אלו? תודה מראש
לקריאה נוספת והעמקה
שלום קורין, יש יותר ויותר מחקרים המראים כי אנחנו מגלים את מהות צריכת גלוטן ב-10000 השנים האחרונות. ייתכן שמדובר ביותר מצליאק ואלרגיה לחלבון הגלוטן. האם הכל אכן נכון ומבוסס- על זה יש עדיין לא מעט שאלות שצריך לבחון. אין המלצה להמנע מגלוטן , אלא אם כן הוכחה אלרגיה/רגישות. בברכה,דנה