שאלה על סימוכין מדעיים לצירופי מזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום קראתי ספר מעניין ומדעי - ללא סימוכין מדעיים שנקרא : עקרונות צירופי המזון. הספר טוען כי בעיות העיכול הרבות של האדם המודרני מקורן בצירופים לא נכונים של מזון. לא נכונים מבחינה מדעית. כלומר שלחם עם גבינה יוצר בעיות עיכול כי הפפסין שמעכל חלבון הורס את הדבר שאמור לעכל את הלחם ואז לחם שלא התעכל קודם לקיבה, מתחיל לתסוס עד שעיכול החלבון יסתיים. הספר משופע ב"עובדות" ללא סימוכין, רציתי לדעת האם תזונאיות קליניות יכולות לברר את העניין האם צירופי מזון מוכחים מדעית או שלא, ולמה לא? מה בשיטתו של שלטון לא מדעי שבגללו שיטתו לא מפורסמת כעת בכל העולם. תודה
שלום, יש הרבה שיטות לרדת במשקל שאינן מבוססות מדעית כלל וכלל, ובכל זאת עושים אותם. גם דיאטת אטקינס היתה נפוצה שנים רבות לפני שמישהו טרח לבדוק את יעילותה. לתזונה המובססת על צירופי מזון אין כל ביסוס מדעי או היגיון מדעי מוכח, פרט למגבלה התזונתית בצירופים עצמם וחוסר האפשרויות לגיוון. בברכה,דנה