תזונה כשיש אבני מרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/01/2013 | 00:49 | מאת: אפי

כשיש אבני מרה: 1. האם אסור לאכול אפילו מוצרים עם שומן בריא כמו אבוקדו, שמן זית, טחינה או דגים? 2. האם חוץ ממאכלים שומניים שמגרים את כיס המרה להתכווצות ולהפרשת מרה שגורמת לכאב אסור לצרוך מוצרים שאינם שומניים אך המעודדים יצור מרה - כמו למשל מוצר שמכיל לענה? 3. מה לגבי אשכולית? פיטרוזיליה טרייה? שום? כמוסות כורכום? האם הם טובים כשיש אבני מרה או מזיקים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2013 | 13:12 | מאת:

שלום אפי, 1. כשיש אבנים בכיס מרה אין משמעות לשומן בריא או לא, ההמלצה הגבלת שומן באשר היא. 2. אין לי מידע לגבי לענה וייצור מרה. 3. בוודאי שאפשר ואף מומלץ להוסיף טעם למזון, כאשר מורידים שומן באופן משמעותי. בברכה,דנה