תזונה לחולה סרטן הכבד שעבר לאחרונה ניתוח במעי הדק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אבי בן ה-84 חולה בסרטן הכבד ועבר TACE ו-RFA לטיפול בשני גידולים. בנוסף הוא עבר ניתוח עקב נקב במעי הדק לפני כ-5 שבועות. מאז הוא בדיאטה של אוכל רך בעיקר תפוחי אדמה, גזר, בטטה, קישואים וכן מותר לו בשר בכל הצורות אך לא ירקות או פירות למעט תפוחים מבושלים בלפתן. נאמר לו שאחרי כ-5 שבועות הוא יוכל לחזור לאט לאט לאכול דברים נוספים. עד שנגיע לדיאטנית, האם מישהו כאן יודע אם הוא יכול כבר להתחיל לאכול ירקות כמו עגבניה, מלפון, פלפל? האם אפשר לאכול אותם חיים או שצריך לבשל? האם חייבים לקלף? מה עם הגרעינים שבתוך העגבניה? צריך להוציא אותם? מה לגבי פירות? האם ניתן כבר לאכול פירות מסויימים? קבענו תור לדיאטנית אולם רצינו לדעת אם אפשר כבר להוסיף פריטים לתזונה בינתיים. המון תודה על כל עזרה!
שלום מאירה, להלן תשובתה של הדיאטנית גלית פז, דיאטנית במערך הכירורגי של רמב"ם :"כדאי לתת תשובה לגבי הדיאטה המתאימה לאחר הניתוח תיקון נקב במעי יש לדעת היכן בדיון היה הנקב ומה היה המהלך לאחר הניתוח והאם דרש הנחיות מיוחדות . באופן כללי,ניתוח לתיקון נקב במעי הדק מחייב אכילה במרקם רך לשבוע ימים : רך = מזון שנמעך עם מזלג , לאחר שבוע ניתן בהדרגה להוסיף מזונות במרקם רגיל ללא מגבלות." בברכה,דנה