שתי קושיות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום 1. יש לי אי סבילות לאלכוהול שכוללת מהטיפה הראשונה- הזעה לא נורמטיבית, בחילה, כאב ראש עז, סחרחורת. בקיצור לא משהו שעושה חשק לצרוך את משקה האלים הזה. מצד שני ניסיתי לשתות פעם קוקטיל ערק 75% אחוז- ולראשונה בחיי הרגשתי את אותה התעלות שכולם מדברים עליה ללא תופעות הלוואי. אין לי שום כוונה להפוך לאלכוהוליסטית אבל אני כן רוצה להנות מזה בכל מיני הזדמנויות נדירות בארועים וכו'. אם כן איזה סוגים של אלכוהול יכולים להשתייך לאותה קטגוריה? 2. אני אשמח להמלצה של חלבון ופחממה לטבעוניים שאינם קטניות דווקא. משהו קל שניתן לאכול מחוץ לבית אחרי ספורט והוא לא רק לחם עם חומוס וטחינה. תודה
שלום יוהנה, איני יודעת מה השוני ומה גורם לערק להיות סביל יותר מבחינתך. אולי שילוב עם יותר סוכר, ניחוש בלבד. המלצות לחלבונים איכותיים יחסית- קינואה, טף. אין משהו מיוחד שאני יכולה להמציא, אולי כדאי לשלב שקדים/אגוזים, חלבה. בברכה,דנה