תזונה מאוזנת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/06/2008 | 03:31 | מאת: ליאור יניב

האם יש הבדל בין מרכיבי אנשור ואוסמוליט? לילה טוב

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2008 | 10:06 | מאת: דנה ויינר

שלום ליאור, בהחלט כן. ההבדלים הם לא מעטים, זה מתחיל בכל שבאנשור יש יותר פחמימות, בעיקר פשוטות, מה שמקנה למוצר טעם מתוק יותר, ולכן פחות מתאים לסוכרתיים או אנשים אחרי ניתוחי כריתת ושט וקיבה. מבחינת קלוריות וחלבון הם זהים למדי. באוסמולייט יש מעט יותר שומן אך לא משמעותי. האוסמולייט מיועד יותר להזנה דרך זונדה ולכן מכיל מרכיבים מעט שונים כגון קרניטין וכולין, יש גם הבדלים בחלק מהויטמינים. אם המוצר מיועד להעשרה קלורית דרך הפה,אפשר להשתמש בשניהם במידה שווה,למרות היתרון של של אנשור בכך שמגיע במגוון טעמים. אם מדובר בהזנה דרך זונדה עדיף אוסמולייט. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית