כאב גרון לאחר אכילת מזון מתוק
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
בן 33. במהלך החצי שנה האחרונה שמתי לב כי כל פעם שאני שותה משקה קל (לא בהכרח מוגז) או אוכל מזון מתוק כשוקולד/דבש מתחיל כעבור דקות מעטות כאב גרון הדומה בהרגשה לצריבה חזקה-דלקת גרון לכל אורך הגרון ובעיקר באזור השקדים. ההרגשה עשויה להמשך שעות ארוכות או אף יממה ולעיתים מלווה בהתגברות ליחה. מה הסיבה האפשרית למצב זה ומה ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה ? תודה
ראשית כדאי לפנות לא.א.ג לבצע בדיקה ולראות מה קורה שם ,אם לא ימצא כלום כדאי להמשיך בירור אצל רופא -גסטרו לבדוק מה קורה במע' העיכול.(כלול במסגרת הבירור בדיקות דם כלליות ומה שחשוב -לוירוסים בעיקר ל-EBV ,ומשטח גרון). לגבי המתוק יש לי השערה : מתוק הוא בעצם טעם שמחליש את הטחול (עפ"י הרפואה הסינית) ,טחול חלש מייצר ליחה,הליחה עולה למעלה ומגרה אצלך את הוושט והגרון. יתכן והסיבה נעוצה בהצטברות הליחה בלבד ויתכן ומלווה לכך רגישות /פצע שמגביר את הגירוי בוושט ואז התוצאה יכולה להוביל לכאב גרון. יתכן ועצם הוצאת הליחה עצמה גורמת לחיכוך יתר בגרון ואז כאב(כפי ששיעול חזק יכול לגרום לכאב בחזה) אך אלו הן השערות בלבד -באם אין שום ממצא אחר. נסה להוריד חלב ומוצריו,בוטנים ,במבה (הם גורמים לגוף לייצר ליחה). בריאות שלימה אורן מזרחי
תודה אורן, אכן אני סובל בעונות מעבר מליחה ונזלת אלרגית.כרגע המצב אצלי טוב ויבש מבחינה זו. כיצד ניתן לחזק את הטחול בנוסף על הורדת מוצרי חלב (אותם אני כמעט ולא אוכל)?
שלום אבי לפעמים יש כל מיני תסמינים שהם לא שכיחים או שהם מסובכים/נדירים/בעייתים לאבחנה ואז לי כמטפל אין אפשרות לעזור במקרה כזה דרך המדייה של המחשב. המקרה שלך הוא כזה ,מה שמשאיר אותך עם ברירה אחת אמיתית והיא ללכת לטיפול שמרני או משלים כדי לנסות ולהאיר את השורש של מה שתיארת. רפואה שלמה טל